Fremtidens hjerner får hjælp af Edlund

Hjerner udvikler sig stadig under Corona krisen. Det sørger vi for i Edlund, hvor vi igen i år frivilligt vejleder en stor gruppe aktuarstuderende fra Københavns Universitet i deres bachelorprojekter. Denne gang i emnet Risiko- og overskudsdeling i livsforsikring.

"De kurser, vi har på universitetet, har lært os lange integraler udelukkende bestående af variable hvis værdi, vi ikke kender. Det er super fedt at få lov til at regne på en bestand i en forsimplet virkelighed, som projektet jo er. Selv denne forsimpling kan til tider virke underlig for en studerende med lidt eller slet ingen praktisk erfaring, og her kommer vejledningerne til sin ret. Udover at vores vejledere har hjulpet os videre med projektet, blev der kastet lys over, hvordan det forholder sig til virkeligheden. Det er et svært projekt, hvilket gør det endnu mere lærerigt, og man får styr på det basale i en grad, der giver blod på tanden til at lære mere”, siger en af de studerende, Jens-Philip Dehn-Toftehøj.

Og det er lige netop det, som er formålet med vejledningen. 

”Bachelor-fagene er meget teoretiske på aktuarstudiet, så bachelorprojektet er typisk første gang, man rigtig får lov til at anvende teorien i praksis. Det er en vigtig læring, som man ikke kan få på universiteterne, men som kræver samarbejde med erhverslivet”, siger vejleder Ida Egede, der til daglig arbejder som Seniorudvikler i Edlund og fortsætter: ”Det er dog lidt underligt, at vi slet ikke har mødt de studerende rigtigt, men sådan er der jo så meget, der er lidt anderledes i disse tider.”

Frederik Skjødt, der også er en af de bachelorstuderende er enig: ”Vejledningen er kun online, men sammen med vejlederne forsøger vi at udnytte alle de smarte funktioner, så vi kan blive guidet gennem projektet. Indtil videre er det gået ganske godt. Samarbejdet med Edlund giver et spændende indblik i, dels hvordan teorien kan bruges i den virkelige verden, og dels hvordan man kan udnytte programmering til at håndtere beregninger effektivt, som er en helt ny vinkel for os”. 

Det er 2. år i træk, Edlund bidrager med frivilig hjælp til at forme morgendagens hjerner, og vejleder Kenneth Bruhn, der til daglig er arkitet i Edlund er med for 2. gang:

 ”Det er altid en fornøjelse at få lov til at introducere de studerende til spændende emner og hjælpe dem med at sætte deres viden fra tidligere kurser i scene. De er super begavede, og jeg er sikker på, at vi får nogle rigtig dygtige aktuarer ud fra Københavns Universitet i fremtiden – og jeg håber, at jeg til den tid kan få fornøjelsen af at arbejde sammen med dem igen. Hvem ved, måske i Edlund?”, afslutter Kenneth Bruhn.

Vi ønsker alle de studerende god vind i sejlende med deres bachelor projekter, der skal afleveres den 5. juni.